Volwassen zwervers: ze worden maar al te vaak vergeten! Wie adopteert deze knappe Oebel?

Bijgewerkt op: 4 nov. 2020

Vandaag zouden we graag even aandacht schenken aan een vergeten sub-groep tussen de grote groep vergeten “zwerfkatten”. De volwassen zwervers die tam zijn… maar toch een beetje twijfelen om contact te leggen. Maar al te vaak ligt de forcus op kittens. Omdat deze veel “zwakker” lijken. Maar soms hebben ook volwassen straatkatten het moeilijk met het buitenleven. Vaak treffen we ook volwassen dieren aan die wel bij mensen willen zijn. Maar niemand, buiten een prachtige enkeling die hen ineens van eten wil voorzien, wil verantwoordelijkheid opnemen of het dier in huis nemen.

Deze dieren kruipen vaak bij onze vrijwilligers van DZ extra hard onder het vel. Omdat ook bij opvangen (zeker in het kittenseizoen) deze dieren niet kunnen opgevangen worden. Dit wekt soms frustraties maar vooral heel veel hartzeer op. Toch proberen we bij zo gevallen steeds het onderste uit de kan te halen om toch maar plaatsje te vinden. Enkele van de Vzw’s waarmee we samenwerken vinden het ook wel een uitdaging toch nog ergens te kunnen helpen. Katthuis is 1 van die Vzw’s die niet verlegen zit om toch vrij regelmatig een plaatsje te vullen met zo een volwassen zwever. Die vaak minder snel nieuwe thuis zal vinden…. een tijdje geleden hebben zij zich ontfermd over “Oebel”. Oebel is een rasecht #dendermondzwervertje die aangetroffen werd in een tuin in deelgemeente Sint-Gillis.

Oebel staat momenteel ter adoptie bij Katthuis Vzw. Mensen die dus écht een kattenhart hebben en echt wel een dier willen adopteren waarvan de kansen spijtig genoeg vrij klein zijn. Denk dan eens aan deze knappers! En ga misschien eens op bezoek (na afspraak) bij deze schat om te zien of hij niet jouw ideale huiskat kan zijn!

OEBEL (Bron: Vzw Katthuis)

Geslacht: Kater

Geboortejaar: 2011

Ras: Europese korthaar

Kleur: Zwart/Bruin met een wit vlekje

Kan bij kinderen: Niet geweten

Kan met honden: Niet geweten

Kan met katten: Ja

Gezondheid: Gevaccineerd, ontwormd, ontvlooid, gechipt en steriel gemaakt

Extra gezondheidsaandacht: Geen

Adoptiekosten: 130 euro

Hallo allemaal, mijn naam is Oebel. Deze naam heb ik gekregen van vrijwilligster Nina. Zij heeft mij ook binnengebracht hier. Ik liep al als zwervertje rond voor wie weet hoe lang, ik zwierf rond aan een tuintje waar er mensen mij eten gaven. Zij hebben uiteindelijk vrijwilligster Nina gecontacteerd, om me te proberen vangen. Dit is gelukt met samenwerking van Dendermondse zwervertjes. En gelukkig maar.

Toen ik binnen kwam had ik een echte zwervers-look, maar het was wel duidelijk dat ik ooit een mensenhand gewoon ben geweest. Je kon me meteen aaitjes geven, het liefst op mijn hoofdje. Ik was nog met niets in orde, en had zware niesziekte, die nu onder controle gehouden wordt.

Ik ben een lieve kater, je mag me komen aaien. Liever niet met een onverwachte snelle beweging, dan kan ik soms even schrikken.

Denk je dat jij mij na mijn straatleven een gezellige warme thuis kan bezorgen? Aarzel dan niet om een afspraak te maken met mijn opvangmama’s!

Meter: Nina Florijn

Pootje, Oebel. 🐾

Contact:

Mail: katthuis@hotmail.com

Wendy: 0479/96.38.61

Kristel: 0476/46.58.46

Meer Oebelfoto’s

Wenst U onze #dendermondsezwervertjes te steunen? Check dan onze hulppagina waar je kan lezen hoe je ons het best kan helpen.

#stadskat #adoptiekat #zwerfkat #zwerfkattendendermonde #Dendermondsezwervertjes #straatkat #Animalrescue #zwerfdieren

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Idaho