Strong girl Elli

Op 5 december 2018 kregen we een berichtje van één van onze bevriende dierenartsen Deirdre Rabier uit Oudegem. Er werd bij haar een vondeling binnengebracht.

Elli was een “oud madammeke” die zich vermoedelijk heel slecht voelde. De afkomst was onbekend maar deze lieve dame was heel mager, volledig uitgedroogd en zat volledig in de klit. Aangezien ze heel veel at en dronk was ze vermoedelijk een schildklierpatient. Ze werd aan een infuus gelegd en er werd bloed geprikt.

Het enige lichtpuntje was dat de aids- en leucosetesten negatief waren. Deze “old lady” was ook bijzonder lief en alert. De “Dendermondse Zwervertjes”gingen dus op zoek naar een eventuele opvang en in tussentijd was onze lieve dierenarts Deirdre bereid haar in tussentijd op te vangen en te verzorgen.

8 december 2018

Verder onderzoek bracht aan het licht dat onze lieve dame een nierpatientje met bloedarmoede was. Eet ‘vrij” goed, braakt niet, drink heel veel,… en ze kon blijkbaar goed “zagen”… zo een karakterkop is natuurlijk welkom bij ons.

En dat het een karaktertje was, zou later op de dag nog extra blijken. Want onze miss is er nog in geslaagd het infuus uit te trekken. Een nieuw infuus was nodig, want ze is nog wat uitgedroogd. Ondanks haar koppigheid is ze een hele lieve meid, maar er was nog wat werk om haar er bovenop te halen. Want buiten de uitdroging is ze ook onvoorstelbaar mager.

Ondertussen had VZW Meow aangeboden om deze schat na de eerste belangrijke zorgen op te vangen. Wij waren natuurlijk dolgelukkig met dit voorstel. Het is altijd zo evident om voor oude en zieke dieren snel een opvang te vinden.

Spijtig genoeg kregen we op 10 december vervelend nieuws. Elli zou het plots niet zo goed meer doen. In tegenstelling tot de levendigheid van de dagen ervoor was ze in de namiddag plots heel rustig geworden. Extra pijnstilling werd voorzien. En we worden toch wel allemaal wat ongerust.

Een dag later kregen we spijtig genoeg van Deirdre te horen dat Elli het niet heeft gehaald. Rust zacht lieve schat…

We danken dierenarts Deirdre Rabier voor de fantastische zorgen voor onze lieve Elli. Spijtig genoeg worden dieren soms te laat gevonden… en zijn de kansen heel klein.

Daarom is het van belang dat we er samen voor zorgen dat er zo weinig mogelijk dieren op de straat leven. Die daar spijtig genoeg zeker op oudere leeftijd maar weinig kansen tot een kwalitatief leven hebben.

Elli is nu een sterretje die mee kan waken over alle zwervertjes…

ELLI (EH-lee; Female): Here’s a name that might fit a brave female cat, perhaps a bit advanced in years but strong all the same. According to the story, Elli challenged Thor to a wrestling match. Thor was quite amused that a woman should have the audacity to challenge his might, so he agreed to the contest, planning to teach her a lesson that she wouldn’t soon forget. But it was Elli who did the teaching that day. After several grueling attempts at knocking her off her feet, Thor was forced to admit defeat. Not only was he unable to move her, but Elli actually brought the god down upon one of his knees. Thor was stunned out of his wits. Naturally he wished to know the secret of his opponent’s name. And Elli told him. She was the personification of old age.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het is zover… we kunnen weldra 2021 uitzwaaien en verwelkomen een nieuw jaar. Een nieuw jaar is de beste periode voor een nieuwe start. 2021 was voor ons een overweldigend, zwaar en emotioneel jaar. V