Net niet op straat geboren… het verhaal van Alexa

Kleine pasgeboren hummeltjes… wondermooi natuurfenomeen, zo een geboorte. Maar spijtig genoeg kunnen we er als kattenvrienden niet altijd blij van worden. Wat volgt is het verhaal van Alexa, die maar net voor haar bevalling op straat werd gevonden. Dit kon helemaal verkeerd zijn afgelopen. Zowel voor haar als de kittens. We proberen bij mensen stillaan het belang aan te tonen van het steriel maken van katten. 1 van de redenen is dus ook dat soms dieren niet-steriel op straat raken. En je dus problemen als dit kan krijgen. Dankzij alerte buurtbewoners kon maar nét voorkomen worden dat Alexa op straat beviel.

Wanneer we als kattenvrienden mensen met al onze argumenten proberen overtuigen hun dieren steriel te maken. En we misschien eens vervelend uit de hoek komen wanneer de gesprekspartner persé “niet-steriel-maken” wil verdedigen met allerhande drogredenen. Dan hopen we dat je misschien even kan denken aan het verhaal van Alexa. Want buiten het feit dat Alexa als vermoedelijke verloren of gedumpte huiskat dan mooi op straat moest blijven leven. Maar ook deze 4 schatten van kittens zouden zonder pardon een generatie kunnen worden van straatkatjes. En we denken dat we het allemaal eens kunnen zijn over 1 ding: deze dieren hebben recht op een hartverwarmende thuis.

In dit geval… eind goed al goed. Ons tante Ellen die opvanggezin is voor Sniffing Snouts zal deze lieverds samen met hun mama goed verzorgen.

Update 26/03/2019

Mama Alexa liep zaterdag nog te dolen in Grembergen. Gelukkig meldde een buurtbewoner dat er een zwangere poes in zijn tuin zat en konden we deze meid een warm nestje bieden. Gisteren werd ze trotse mama van 4 kleintjes! De bevalling liep niet zo vlot en we hebben effe bang moeten afwachten maar onze supermama heeft dat ongelooflijk goed gedaan!!! Alexa en haar kittens zijn nu onder de hoede van sniffing snouts: Sanny Huyben merci om deze prutskes een kans te geven! Ook een merci aan tante Mieke Schelfthout voor de emotionele steun en de grappige momenten tijdens de bevalling! En absoluut een dikke merci aan dierenarts An Vermorgen voor de spoedconsultatie en de raad tijdens de bevalling!

#fierepoezenmama #zwervertjes #weereentjevantstraat

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het is zover… we kunnen weldra 2021 uitzwaaien en verwelkomen een nieuw jaar. Een nieuw jaar is de beste periode voor een nieuwe start. 2021 was voor ons een overweldigend, zwaar en emotioneel jaar. V