Nelly: doe jij een kaarsje branden?

Vorige week kregen we een oproepje waarover we nog niet veel aan jullie konden vertellen. In high-kitten saison proberen we julie zoveel mogelijk te updaten. Maar hebben we hiervoor soms te weinig tijd. Voor je verder rolt. Hier kunnen expliciete beelden komen die misschien niet voor iedereen geschikt zijn. Maar we willen ze niet onthouden. Omdat we het belangrijk vinden dat mensen weten dat dit geen ver-van-ons bed shows zijn. Maar ook dichtbij serieus wat dierenleed kan gebeuren.

De oproep was voor een zwaargewonde zwerfkat. Toen de mensen met het dier toekwamen. Beseften we dat het menens was. Damn… snel naar de dierenarts. Bij de dierenarts hadden we twee keuze. Zalven en laten herstellen (lang en intensief proces, let stress) of een amputatie. Van de buren wisten we dat deze kat echt een wilde zwerver was. Dus de meest diervriendelijke optie was een amputatie. De buren waar deze schat werd aangetroffen wouden haar benchrust geven en nodig nazorg. Zodat we haar daarna weer een rustig buitenbestaan konden geven. Gemonitord door de buurt. Het is bijzonder moeilijk om beslissingen als deze te nemen voor echte zwervers. Het is altijd een beetje afwegen welke levenskwaliteit ze daarna nog kunnen hebben. In het geval van Nelly was een operatie als deze meer als veroorloofd. Nelly kan volgens de dierenarts en vrijwilligers achteraf nog een mooi “driepotig” leven tegemoet gaan.

Spijtig genoeg loopt alles een beetje anders als we hadden verwacht: De eerste dagen na de operatie liep alles goed met deze lieverd. En verzorging lukte in de mate van het mogelijke. Zoals dat gaat met een zwerver die zijn vrijheid mist. Maar plots wou deze schat niet meer eten of drinken.

Dierenartsbezoekje wees uit dat er nierproblemen zijn. Dit kon spijtig genoeg niet ingeschat worden. Ondertussen ligt deze lieverd dus aan het infuus en is het enkele dagen bang afwachten….

We vragen het echt niet graag. En proberen acties te doen om geld in te zamelen waar iedereen iets aan heeft. Maar laatste maanden zijn er ontzettend veel dieren de revue gepasseerd. Lees als: bijna elke dag 1 of meerdere oproepen. Dus ons “spaarpotje” is serieus aan het slinken. En dierenartskosten zijn nu eenmaal onoverkomelijk. Indien er mensen zijn die willen steunen in deze onverwachte kost is dit zeker welkom. Meer info vind je op onze steunpagina.

Volg ons op Facebook of op deze blogpagina voor updates ivm lieve Nelly. En doe vooral kaarsjes voor haar branden. Want wij willen niets liever dan dat ze zich door deze situaties kan doorvechten en we haar een mooie toekomst kunnen bieden.

#stadskat #pootamputatie #zwerfkat #zwerfkattendendermonde #Dendermondsezwervertjes #straatkat #Animalrescue #zwerfdieren

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het is zover… we kunnen weldra 2021 uitzwaaien en verwelkomen een nieuw jaar. Een nieuw jaar is de beste periode voor een nieuwe start. 2021 was voor ons een overweldigend, zwaar en emotioneel jaar. V