Milkey's Story: Wat als je bang bent een poesje weer uit te zetten?

Het overkwam ons enkele weken geleden. In 1 van de kolonies werd een al te oude "wilde" kitten gevangen. Voor mensen die niet in het rescue-levendje leven een klein woordje uitleg. Kittens die door opvangen worden opgevangen zijn meestal maar socialiseerbaar tot op een bepaalde leeftijd. Wanneer ze iets ouder zijn vang je vaak bot wanneer je op zoek gaat naar een opvang.

Waarom? Deze poezen hebben soms geen enkele kans meer tot adoptie, omdat ze gewoon heel moeilijk of niet meer tam worden. Wanneer ze dan toch gesocialiseerd raken, dan zijn ze minder "aantrekkelijk" voor adoptanten. De vreselijke afwegingen die opvangen dan moeten maken zijn niet makkelijk. De opvang of gezinnen bezetten met een dier dat LANGER in de opvang blijft. Door 1:de periode van socialisatie en 2:het moeilijker ter adoptie raken.

Wanneer je deze langdurige bezetting dan moet gaan afwegen versus de vele andere kittens die op de wachtlijsten staan en soms in zware nood zijn en kunnen sterven. Dan besef je dat opvangen vaak rotbeslissingen moeten nemen.

Gevolg is dus dat de lieverd op onderstaande foto door ons werd gevangen. En we maar geen opvangplaats voor hem vonden. Ook zat alles nokvol. Op dat moment was het poesje gevangen voor het "steriel maken" wel groot genoeg om in operatie te gaan.

Natuurlijk kregen we na de operatie een heel slecht gevoel. Zo klein en zielig. Maar wel wild! In volle paniek ben ik dan maar beginnen rondbellen. Of er niemand was die deze schat gewoon enkele dagen extra in observatie wou houden. En een geluk want tegen de avond bleek dat de gezondheid inderdaad niet optimaal was. Veerle & Tim van VZW Noah hebben dan maar besloten dat ze ons wouden helpen en deze schat opvangen. En wat bleek "Milkey" was veel minder wild dan verwacht. Misschien ook doordat zij verzwakt was.

Wij hebben haar overgelaten aan de goede zorgen van VZW Noah en bedanken hen om zo snel ter hulp te snellen.

We spraken deze week al over de vreselijke keuze tussen "cholera of de pest". Dit is het elke keer met het leven op de straat. Je komt voor zoveel situaties te staan, waarvan je urenlang twijfelt wat nu de juiste beslissing is. En eens je ze genomen hebt.. blijf je twijfelen. Soms bijna onmenselijk. Want soms neem je ook eens de verkeerde beslissing. Vaak noodgedwongen door een tekort aan tijd, middelen, plaats... in de hele opvangwereld.

Godzijdank konden we voor Milkey op dat moment de juiste beslissing nemen! Want een foute zet op dat moment zou wel eens fataal kunnen geweest zijn voor haar. Intussen ontvangen wij regelmatig ontroerende beelden van de lieve Milkey uit de liefdevolle sfeer van onze topvrijwilligers Tim & Veerle!

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven