Latté; het verhaal van hoe een vermiste kat soms ONherkenbaar kan worden

Eind vorig jaar kregen we de melding van een “langharige” kat die al enige tijd rondhing in Sint-Gillis. De Buren hadden al rondgehoord in de buurt of ze van niemand was, en een oproep geplaatst op facebook. Er werd niet meteen een eigenaar gevonden.

Toen we de foto zagen deed ze ons een beetje denken aan een vermiste kat uit Vlassenbroek. Alleen was deze kat ‘Latté” al vrij lang weg, en omdat ze jong verdwenen was niet meteen herkenbaar. Omdat Latté een aangespoelde “buitenkat” was bij de eigenaars op Vlassenbroek was hij nog niet gechipt”.

De poes was aaibaar en opneembaar. Toen een vrijwilligster ze in een carrier wou zetten is ze in paniek geraakt. En daarna was ze zo angstig dat we ze niet meer konden opnemen. We hebben dan aan vangkooi bij de buren gezet waar ze ook soms verbleef. En deze mensen gingen mee uitkijken.

Uiteindelijk kwam de poes weer tevoorschijn bij de eerste melders waar ze regelmatig kwam eten, en laatste dagen probeerde binnen te raken. Zij hebben haar gevangen met een benchsysteem en ons gecontacteerd.

In tussentijd hadden wij de eigenaars van de gelijkende maar jongere kat Latté gecontacteerd. Deze hadden gezegd dat ze gastgezin wouden zijn voor de poes. Of het nu Latté was of niet. En zo konden ze meteen uitmaken of het Latté was.

Dit bleek echter niet zo eenvoudig. Latté was serieus gegroeid, en hij was ook veel banger geworden. Het werd dus afwachten.

Laura en haar familie bekijken nu samen het gedrag van Latté terwijl hij weer meer mensen gewoon aan het worden is. En stillaan rijst meer het vermoeden dat het wel degelijk Latté is.

15/01/2019 Update

Laura stuurt ons het volgende: “Ik begin echt meer en meer trekken te zien van onze Latté”

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 by Dendermondse Zwervertjes.

Een project van Animals & People Projects VZW