Knappe Dendermondse Zwervertjes ter adoptie!

Vanuit 1 van de grootste kolonies waar we stillaan in samenwerking met de “buren” proberen de hele groep steriel te maken kwam enkele dagen de melding dat er misschien toch een kattin bevallen was. Enige tijd geleden hadden we bij andere buren geïnformeerd maar deze waren niet op de hoogte van eventueel mogelijks zwangere mamapoezen. Stap per stap proberen we deze groep die over een uitgestrekt gebied leeft steriel te maken. Maar blijkbaar is er toch een mamapoes aan onze aandacht ontsnapt bij inventarisatie vorig seizoen. Deze kolonieplaats is al van in begin van het project een moeilijke locatie geweest. Vorig seizoenen was de problematiek veel groter. Maar dit jaar zijn we zeker dat er een pak minder kleintjes in nood kunnen aangetroffen worden.

De “buur” die de melding deed vond ze niet meteen weer. Maar vrijwilligster Nicky gaf niet op en ging met regelmaat bezoekjes brengen aan de locatie. En vandaag was het zover. Vrijwilligers Nicky en Michael konden 4 van de vermoedelijk 5 kittens mee huiswaarts nemen. Zodat ze niet op straat moeten blijven leven. Buiten de mamapoes loopt er ook een puber rond die we nog niet kennen. Dus deze twee proberen we zo snel mogelijk ook steriel te maken.

Bekijk hier de Snoetjes van deze prachtige rasechte #dendermondsezwervertjes die in opvang gaan via Sniffing Snouts.

Update: 6 juni 2019

Deze kleine schatten gingen gisteren op bezoek naar de dierenarts. En daarna weer mee naar pleegmama Nicky die voor de eerste keer pleegmama is voor kitten. Nochtans heeft zij de microbe al heel lang te pakken is en constant op de baan voor onze organisatie om poezen in nood te helpen. Via deze weg willen wij haar ook even bedanken voor de vele uren liefdevolle inzet voor de dieren op straat. Beste Nicky, in naam van alle dieren die je al hebt geholpen. Duizendmaal dank!

De kleine kapoenen kregen van Nicky en Michael ook superleuke namen!

Maak kennis met: Marie Jeanne, Willy, Odette en Henri. 🥰

Update 2 juli 2019! Deze schatten staan ter adoptie!

Deze 4 rasechte dendermondse zwervertjes werden gevonden aan de volkstuintjes en konden opgevangen worden door 1 van ons eigen vrijwilligers. Mama Nicky heeft hen enorm in de watten gelegd en nu zijn ze bijna volledig klaar om hun definitieve gouden mandje uit te kiezen.

Enkel thuisjes waar ze niet buiten kunnen/mogen komen in aanmerking voor deze lieverds. Ze werden immers heel jong van straat geplukt en kennen enkel een beschermde binnen omgeving.

Odette: komt graag knuffelen en is heel erg lief.

Henri: heel aanhankelijk en een echte deugniet. Deze speelvogel weet jou zeker bezig te houden. Goed om te weten is dat hij een vlooienallergie heeft dus tijdig en met vaste regelmaat is zeer belangrijk voor hem!

Marie-Jeanne: is wat meer op zichzelf en eerder schuchter. Zij vertrekt liefst samen met een van haar broers of zusje. In elk geval moet er al een andere poes aanwezig zijn in haar nieuwe gezin.

Willy: heeft net als marie-Jeanne wat meer tijd nodig, maar komt stilaan wel los en vraagt nu zelf ook al aandacht.

Voor meer info over deze schatjes kan je terecht bij sniffing snouts.

Wens je onze organisatie te steunen? Check dan zeker onze steunpagina. Allle hulp is welkom!

51.04167834.1536091

#kittensadopteren #zwerfkattendendermonde #zwerfkatprobleem #kitten #kitteninnood #Dendermondsezwervertjes

15 weergaven0 opmerkingen