Kittenseizoen is nog niet over...

Al maanden vinden we met de regelmaat van de klok zwerfkittens, gedumpte kittens.... Het doel van het project is op zijn minst het aantal zwerfkittens terug te dringen. Deze problematiek is echter niet in 123 opgelost. We geloven in systematisch kolonies in kaart brengen en steriel maken, maar spijtig genoeg is dit een huzarenwerk. En kan je slechts stap per stap, kolonie per kolonie doorwerken.

In 1 van de kolonies waar de laatste weken al 3 poezen werden steriel gemaakt vonden we deze week opnieuw kittens. 2 ervan werden door de mamapoes naar de voederplaats gebracht. De lieve dame die hen voedert heeft ze naar ons “noodmama Kelly” die deze kolonie probeert op te volgen gebracht. Deze schatjes worden zo snel mogelijk naar een erkende opvang gebracht zodat ze, eens wettelijk in orde, ter adoptie kunnen komen. Hopelijk kunnen we ook de andere 2 nog van straat halen. Momenteel spelen ze even verstoppertje met het slechte weer. Hopelijk raken ze niet in de problemen.

Deze kittens doen ons de nood aan goede opvolging van kolonies extra begrijpen. Want deze zwerfmama die door de voederdame “Kato” werd genoemd heeft vermoedelijk al een vorig nest gehad dit seizoen.

Ondertussen was zij al steriel gemaakt zonder dat we weet hadden van een nest. Dit zijn moeilijke situaties voor ons als vrijwilligers, want zoiets kan je vaak niet weten voor je gaat vangen. We hopen door de kolonies volledig in kaart te brengen dat we vervelende situaties als deze kunnen voorkomen.

Voor deze kleintjes zal met veel liefde gezorgd worden. Want geen enkel dier verdiend zo een vervelend leven op straat. In dezelfde deelgemeente “Baasrode” kregen we gisteren opnieuw 2 meldingen van kittens. 1 binnen een kolonie van vermoedelijk 16 katten (die we volop in kaart aan het brengen zijn en ook al aan het steriel maken) en 1 melding op een totaal nieuwe locatie.

Onze vrijwilligers helpen de laatste dagen non-stop! Terwijl we enkele weken een korte rustigere periode hadden konden we ons concentreren op steriel maken. Maar spijtig genoeg komen de “dringendere” kittenmeldingen weer volop binnen. En deze krijgen voorrang....

Onder het motto “weir doen voesch!” blijft ons geweldig team van vrijwilligers knallen! Elke dag opnieuw!

Wens je ook vrijwilliger te worden? Want we blijven steeds meer kolonies ontdekken en meldingen binnenkrijgen. Stuur dan een mailtje naar dendermondsezwervertjes@gmail.com. Wij hebben vele leuke taken waarvoor we nog mensen zoeken: kolonies inventariseren en opvolgen, volwassen katten en kittens vangen, kittennoodopvang, transportjes naar opvangen of asielen, hulp om middelen en de broodnodige centjes in te zamelen, foto’s van zwerfdieren gaan nemen, promotie voeren, op evenementen staan, enzovoort.

Weet je zelf nog zwervertjes zitten of ken je mensen die een kolonie voederen? Stuur dan ook gerust een mailtje!

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven