Je zal niet gaan zonder herinnering...

Vandaag werd onze vrijwilligster Dominique opgebeld voor deze lieverd. Gevonden door bewoners van regio Vossenhoek - Grembergen. Ze werd meteen naar de dichtstbijzijnde dierenartsprakijk gebracht voor de eerste zorgen. Het is duidelijk dat het beestje in geen al te goede conditie is. We zijn dus dringend op zoek naar een eventuele eigenaar of iemand die meer informatie kan geven over de herkomst van het beestje.

De eerste vaststellingen zijn een vaste kaak (klem) met harde zwelling. Hierdoor kan het diertje niet eten en is ze ook heel mager. Door de hardheid heeft men het vermoeden van een zware breuk (oude breuk) of een bottumor. Ervaring leert dat een bottumor een hele slechte diagnose is. We duimen voor deze schat!


______________

Update 15:00u: We hebben gevraagd aan de dierenartsen om een scan te nemen om beter zicht te hebben op de gezondheidstoestand van het beestje. Indien het een breuk is zal er ook meteen een aids/leucose test uitgevoerd worden. Wanneer deze schat nog kan geholpen worden zullen de opvangen in de regio gecontacteerd worden om te vragen of ze plaats hebben om de lieverd op de vangen.

_______________

Terwijl de dierenartsen in de weer waren met deze lieve kleine meid waren wij volop de opvangen in de buurt te contacteren en informeren over de lieve meid die door buurtbewoners en onze vrijwilliger van de straat wel "geraapt". We wisten niet goed wat denken. Was je een helemaal verloren huiskat? Was je een vriendinnetje uit 1 of andere kolonie? Heeft iemand je op straat gezet? We hadden geen idee. We wisten alleen dat als het in onze mogelijkheid lag, we je gingen helpen. Maar wij niet alleen. Vele opvangen gaven ons meer advies en tips, de dierenartsen gaven ons voldoende info om een beeld te vormen, en er waren wel wat mensen bereid om SAMEN een oplossing te zoeken.

Het vinden van een poes als jij is niet simpel. Zoveel vragen... Ben je wild? Kunnen we je verzorgen? Is er iemand die plaats en tijd heeft je op te vangen? Gaan de medische kosten haalbaar zijn voor een opvang? Want door een lang en hevig kittenseizoen zijn overal de reserves er door en voel je overal de angst voor risico's. Iedereen en elke opvang heeft zijn limieten. Buitenstaanders verwachten vaak dat "die dierenvrienden" alles oplossen, maar beseffen vaak niet wat daarbij komt kijken. Anyway… ik was niet de enige die vol spanning op de resultaten van de scan en een eventuele aids/leucose test zat te wachten.

Toen ging de telefoon en kregen we het vervelende nieuws. We moesten niet op zoek naar opvang, we konden onze "strijd" om jou te helpen staken. Er was heel duidelijk een bottumor te zien door de artsen. Het was meteen een hele grote waar geen twijfel over bestond. En dan kan je niet anders dan een dier laten gaan.

We besloten nog even te wachten, terwijl we hoopten dat we misschien via de sociale media toch nog een eigenaar zouden vinden. Iemand kon de poes wel herkennen en heeft later doorgegeven dat er een misverstand was over de effectieve eigenaar van de poes. Maar alleszins was er niemand die op dat moment de verantwoordelijkheid of zorg op zich wou nemen. Ook al kende men blijkbaar de poes. Eens deze achtergrond bekend was werd besloten deze lieve schat niet langer pijn te laten lijden.

Slaapzacht lieverd.

We weten nog steeds je naam niet. We gaan informeren in de buurt de komende dagen, anders geven we je wel zelf een naam. Want geen enkel dier verdient het anoniem te gaan. En binnen de Dendermondse Zwervertjes is het voor ons belangrijk dat elk zwerfdier zijn eigen identiteit krijgt. Je bent alleszins mogen gaan op een moment waarop vele dierenvrienden je een warm hart en veel liefde hebben toegedragen.

Je kattenpootje staat gegrift in onze harten, als eentje die ons extra moed geeft onze best te blijven doen om te waken over het welzijn van poezen in onze stad en daarbuiten!

1 weergave0 opmerkingen