Het kittenseizoen komt eraan! Steun ons met kadootjes! #wishlist

Bijgewerkt op: 12 mrt. 2021

Het kittenseizoen is een hele zware periode voor onze opvang en de vrijwilliger. Buiten de vele nood-interventie - nachtelijke papflesjes - moeilijke beslissingen - enzovoort... is dit ook de periode waarin er vele materialen moeten worden bijgekocht om alles praktisch maar ook hygiënisch te kunnen laten verlopen. Daarom moeten wij door onze enorme groei aan gastgezinnen en dus ook aan het aantal geredde dieren steeds op zoek naar extra spullen tijdens het seizoen. Misschien wil jij wel een handje helpen.


Hoe kan je dit seizoen helpen?

Wij stelden hieronder een "wensenlijstje" op - dat we tijdens het seizoen steeds gaan aanpassen volgens de noden. Op deze manier kunnen mensen die graag een natura bijdrage doen ons steunen. Dit kan op verschillende manieren.


Je kan deze spulletjes "na afspraak" binnenbrengen in het lokaal op coronavriendelijke manier. Dit wil zeggen dat onze vrijwilliger de deur voor je openen en je links vooraan op onze "donatietafel" jouw donatie kan deponeren. Er liggen ook kaartjes klaar waar je je naam kan noteren. Zodat wij weten van wie het geschenkje komt. Spijtig genoeg kunnen we in deze vreemde coronaperiode geen "babbeltje" doen of je even rondleiden. Wij hopen natuurlijk dat dit snél weer zal kunnen. Voor een drop-off afspraakje mail je best even naar dendermondsezwervertjes@gmail.com of kan je een sms'je doen naar onze zwerflijn 0474 30 66 70.


Het is ook mogelijk deze spullen binnen Dendermonde "coronaproof" bij je thuis af te halen. Geef ons gerust een seintje via dendermondsezwervertjes@gmail.com of kan je een sms'je doen naar onze zwerflijn 0474 30 66 70 - en dan neemt 1 van onze vrijwilligers contact met je op voor een ophaling.


Je kan onze kadootjes ook gewoon zelf naar ons versturen of als je online aankoopt door het bedrijf waar je de donatie koopt. Ons adres: Dendermondse Zwervertjes - Sint-Ursmarusstraat 100A - 9200 BAASRODE.


Hieronder vind je de spulletjes die we momenteel nodig hebben:


Weegschalen: Wanneer kittens of katten binnenkomen is ons eerste werk ze wegen. Dit is belangrijk om in samenspraak met de dierenarts eventuele medicatie toe te dienen. Ook ter opvolging is wegen zeer belangrijk. Zo kan je perfect volgen of de kittens/katten op het juiste gewicht zitten of misschien wat extra's kunnen gebruiken.

Op dit moment vind je de goedkoopste hier:

https://www.bol.com/nl/p/dierenweegschaal-puppy-kitten-keukenweegschaal-digitaal-weegschaal-10-kg-keuken-weegschaal-met-kom-precisie-weegschaal-kleine-weegschaal/9200000126128147/?country=BE&Referrer=ADVNLGOO002032-G-110747953090-S-1051859183900-9200000126128147&gclid=Cj0KCQiAv6yCBhCLARIsABqJTjbGVtCzIqoDJz-1gEv0JUkfdcHSfLQakdXigKbtFQ43pZ35Hgv5vs4aAm_5EALw_wcB


Thermometers: Wanneer kittens of katten binnenkomen is het de eerste uren/dagen belangrijk om hun lichaamstemperatuur op te volgen. Dit is een belangrijke indicator voor hun gezondheid. Momenteel verkiezen wij deze predictor thermometers. Omdat ze op 10 sec. meten en soepel zijn. Soortgelijke thermometers zijn natuurlijk ook welkom.

Op dit moment vind je deze thermometertjes het goedkoopste hier: Predictor Digitale Thermometer Flex | 1 stuk | PharmaMarket


Kittenplaids: Wanneer kittens binnenkomen geven wij hen graag zo snel mogelijk een knus "mamagevoel" - hiervoor zijn deze teddyachtige plaids de ideale oplossing. Ze zijn ideaal om de noodopvang van de kleintjes te doen en dan mee te gaan naar de opvanggezinnen. Deze plaids worden dan verstikt tot kleinere "kittendekentjes". Wij verkiezen deze beige plaidjes omdat het dan makkelijk om geen verwarring te krijgen met ons kleursysteem in het lokaal.


Plaid MYGGBLOM 130x170 imitatie beige | JYSK

299 weergaven0 opmerkingen