Het belang van ontwormen met de juiste producten

Ik hoor vaak zeggen "ontwormen, we zien wel als er wormen zijn dan is het tijd genoeg"

Je "ziet" niet alle wormen en voor je het weet zit je kat met hart of longworm.

Als je met je kat jaarlijks bij de dierenarts gaat voor de vaccinatie krijg je vaak de raad om ineens een pipetje tegen wormen, vlooien en teken te laten geven en dit te herhalen indien nodig.

Luister naar de raad van je dierenarts, ook al komen de katjes niet buiten, het kan hen ook overkomen, vieze longworm of hartworm kan je kat het leven kosten als je er niet tijdig bij bent.

Longworm is afkomstig van slakjes die in de tuin te vinden zijn (niet met het blote oog te zien) en die met een beetje gras in de maag terecht komen.

Door de geforceerde biodiversiteit waar wolven, vossen weer meer "plaats" krijgen in de natuur komen we ook andere soorten besmettingen tegen. Klimaatwijzigingen zorgen ook voor nieuwe hardnekkige "beestjes" die via muizen, vogels, egels hun weg naar de ingewanden van onze "huiskatten" vinden.

Het is niet zomaar een commerciële raad maar er zijn hoe langer hoe meer gevallen van long en hartworm gespot dit jaar deels omdat het klimaat aan het wijzigen is maar ook omdat onze huiskatten minder immuun zijn tegen de nieuwe parasieten en sneller vatbaar zijn.

Daarom bespreek het goed met je dierenarts koop geen producten in warenhuizen waar er geen controle is op de samenstelling van de pipetjes, let op met vlooienbandjes die schadelijk zijn als het niet van bij de dierenarts komt !

Het is soms een kostelijke investering maar een ziek katje dat in spoed moet opgenomen worden en onderzoeken moet ondergaan kost nog meer en het risico dat je je vriendje verliest is het niet waard.

Kleine goede raad van Quinn die aan het herstellen is van vieze longworm en hopelijk weer de oude kerel gaat worden die hij was.







124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het is zover… we kunnen weldra 2021 uitzwaaien en verwelkomen een nieuw jaar. Een nieuw jaar is de beste periode voor een nieuwe start. 2021 was voor ons een overweldigend, zwaar en emotioneel jaar. V