Een weekje bij de Dendermondse Zwervertjes

Vaak merken wij nog dat mensen niet écht begrijpen wat wij allemaal doen. Maar vooral merken wij dat er niet genoeg begrip is voor hoeveel tijd en energie onze vrijwilligers DAGDAGELIJKS steken in het opvangen van katten. Hierdoor merken wij soms dat mensen nogal boos kunnen reageren als onze vrijwilligers of bestuur niet meteen kunnen reageren of helpen. Om hiervoor wat begrip te proberen krijgen... gaan wij proberen in de toekomst af en toe ééns een "weekoverzichtje" te maken.


We doen dit ook een beetje om onze donateurs te danken, en te laten zien wat wij effectief doen. En hoeveel tijd hier in kruipt. En stiekem ook een beetje om steden en gemeenten eens "iets meer wakker" te maken. En aan te tonen dat er een héél dringende nood is aan het helpen opbouwen van professionaliteit binnen dit gebied. Vaak krijgen wij het gevoel dat kattenopvang bekeken worden als "mensen die een beetje met lieve katjes bezig zijn" en door dit oordeel krijgen mensen vaak een "hobby-istische" indruk over het opvangen van dieren. Maar niets is minder waar. Katten opvangen is iets dat dringend véél serieuzer moet genomen worden. En de kans moet krijgen om als een "échte job" te worden bekeken. Een job die zowel fysiek en mentaal loodzwaar is. En dringend nood heeft aan professionele verzorgers BOVENOP de vrijwilligers. Want wij vrezen dat door deze "kijk" op onze sector professionalisme al jaren geremd blijft... en ook vele vrijwilligers en besturen afstevenen op burn-outs & hierdoor uiteindelijk bijzonder mooie projecten stuk lopen.


En nét omdat wij onze "droom" niet stuk willen laten gaan! streven wij er vanaf nu voor om samen met onze dagelijkse werking ook dringend werk te maken om onze "hobby" als professionele dienst op de kaart te zetten!


Wij zijn het verplicht aan de vele dieren die hierdoor in de kou blijven, maar ook aan ons topteam van vrijwilligers! En alle andere vrijwilligers binnen dierenwelzijn. Het is tijd dat deze mensen gehoord worden en er eens beseft zal worden hoeveel "daguren" mensen in deze "hobby" steken.


Maandag 07/12

In de voormiddag staan sterilisaties (van opvangertjes) gepland in het lokaal. Deze gaan door in het lokaal om de oudere katjes in de opvang niet de stress te moeten bezorgen van de transporten naar de dierenarts.


Vrijwilligers blijven de dieren opvolgen gedurende de dag - ze blijven onder de warmtelampen. Wanneer ze goed ontwaakt zijn krijgen ze een spuitje met medicatie en mogen ze opnieuw naar de kamers. We zijn plusminus 23:45u wanneer de allerlaatste vrijwilliger het lokaal verlaat.


Nieuw opvanggezin Kaat:

Vrijdag 11/12


Adoptie Xerxex & Xantippe


Telefonische oproep voor twee ronddolende katten op de Noordlaan in Dendermonde.

Telefoon van de dierenarts voor een aangereden (chiploze) kat. Met de vraag welke zorgen mogen en kunnen toegediend worden. Dier word geregistreerd en de dierenarts neemt de nodige zorgen. Vrijwilligers bereiden zich al voor om een eventuele transport te doen. Spijtig genoeg krijgen we later nieuws dat het diertje het niet gehaald heeft. RIP Lief sterretje.


Adoptie Banks In da avond werd ons aids-katje geadopteerd. Voor de adoptie werd gedaan heeft gastgezin Kaat hem nog naar de dierenarts gebracht. En is ook tweede aids-katje Eddie nog nagekeken door de dierenarts.Online plaatsen van de adoptiedieren: Tegen de avond werden de katjes die klaar zijn voor adoptie online geplaatst op Adopteer een dier en op de eigen website. Hiervoor heeft Mieke haar tijd gestoken in de persoonlijke tekstjes van de katten en de mooiste foto's bij elkaar gezocht. Zodat Mieke Jr. deze tegen de avond kon online plaatsen.Zaterdag 12/12


Intake Leonardo & Luke: De twee katjes van de oproep gisteren werden binnengebracht. Hiervoor hebben vrijwilligers een kamer volledig opnieuw moeten inrichten. Voor dit kon gedaan worden moesten er katten die volledig in orde zijn met vaccins naar de "living" verhuisd worden. - Document gevonden dier moest ingevuld worden - Dieren moeten in het verplicht register geplaatst worden - en om ons te vergewissen dat er geen eigenaars zijn moeten Leonardo & Luke online geplaatst worden. We maken intussen gebruik om ook Irina en Keano online te plaatsen. Aangezien hier deze week nog geen tijd voor was.

0 weergaven0 opmerkingen