Dringende hulpvraag! Help jij mee?

Bijgewerkt op: 24 apr. 2020

De laatste weken zijn voor alle vrijwilligers zenuwslopend geweest. Vreselijk veel meldingen werden ons om de oren geslagen. Hoewel het project in de fond gericht is op de zwerfkatten uit de kolonies zijn er een hele resem andere gevallen de revue gepasseerd. Gevonden huiskatten, gedumpte kittens, achtergelaten katten na verhuis, andere verloren dieren,.... ook om een chip te gaan lezen staan we meestal meteen paraat. Zodat problemen snel opgelost raken en ingedijkt worden.

We zaten niet stil en er gaat geen dag voorbij zonder een melding. Het is bijzonder positief dat het project steeds meer en meer bekendheid geniet. Want op deze manier zijn er steeds meer en meer dieren die nu NIET meer door de mazen van het net glippen. En meer poezen die de nodige zorgen gaan krijgen of steriel gemaakt kunnen worden.

Deze medaille heeft natuurlijk een keerzijde. Hoe meer meldingen hoe meer mensen er nodig zijn op het terrein. En op deze moment zijn het slechts een klein groepje vrijwilligers die de hele storm over zich krijgen.

We moeten eerlijk zijn... de druk is VEEL te groot... en we moeten echt heel veel cases gewoon zo laten en on hold zetten. Dit geeft een machteloos gevoel bij de vrijwilligers. Aan de melders willen wij via deze weg ook onze excuses bieden

wanneer je het gevoel hebt dat we jou en de dieren in de steek laten. We zijn ontzettend dankbaar voor jullie meldingen. Maar kunnen het met alle wil van de wereld gewoon niet bolwerken. Logistiek is het op dit moment gewoon roeien zonder riemen.... en de frustraties groeien elke dag!

Daarom doen wij hier een oproep voor extra dierenvrienden die ons team willen versterken. Zie jij het zitten om mee katten te vangen? dan willen wij jou graag bij onze groep hebben! Heb je dit nog nooit gedaan, dan hebben wij superenthousiaste vrijwilligers die je met plezier de "knepen" aanleren. Zodat je ook een echte vanger en of koloniebeheerder kan worden!

Wij kijken er naar uit jou te ontmoeten!

Wil je deel uitmaken van ons team als "kattenvanger"? of als allround vrijwilliger? mail dan als de bliksem naar info@dendermondsezwervertjes.com. Zodat wij je snel kunnen uitnodigen op onze startvergadering.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven