De meest gestelde "kittenvraag" aan kattenvrienden.

Als dierenvriend in het rescue-milieu kent iedereen wel de meest gestelde vraag:

"Weet jij niet ergens een kitten zitten?"...Wanneer je ons die vraag stelt... dan kunnen wij je natuurlijk helpen. Het probleem is dat wij op dat moment zin hebben om een bijna een hele syllabus van informatie en bedenkingen op je af te vuren. Jij wil natuurlijk gewoon weten waar je een kitten kan vinden. Wij daarentegen...

1. Wij willen je bezoedelen met een hoop vragen om zeker te weten dat je geen 100 maar 10.000% procent zeker bent van je beslissing. Wij willen zeker niet oordelen of veroordelen. Wij zijn zelfs lieve open-minded mensen. Maar zoveel foute beslissingen van andere mensen met onze huisdieren hebben ons bang gemaakt. Anyway, ben je van jezelf zeker dat je de aankoop van een kitten goed overwogen hebt? Lees dan gerust hier verder. Twijfel je nog een beetje... geef jezelf en je gezin wat bedenktijd. En wanneer je dan toch 10.000% zeker bent kom dan gerust even hier verder lezen.

2. Onze syllabus met goede bedoelingen buiten beschouwing gelaten. Hebben wij nog een bijkomend probleem om jouw vraag zo perfect mogelijk te beantwoorden. Want zo zijn wij dan ook, wij willen geen fouten maken als het op dieren aankomt. Het probleem is in dit geval wel een "luxe-kitten-probleem"... Tuurlijk weten wij kittens zitten! Bergen, hopen, honderden verschillende dieren die een thuis zoeken. Kittens die nog op straat leven, kittens bij mensen die ze onwettelijk willen wegdoen, kittens in opvangen en asielen, kittens met lange haren, kittens met kort haar, witte, gele, groene,…. Kortom wij weten zoveel toekomstige nieuwe familieleden voor jou zitten, dat we er de kluts van kwijtraken. En als we jou héél héél goed willen helpen en informeren als een échte perfectionistische kattenvriend, dan willen we zelfs persoonlijk voor jou een kitten zoeken.

En daar gebeurt het dan.... We vergeten je vraag te beantwoorden, of we beantwoorden ze niet concreet genoeg... En we hebben het gevoel dat we gefaald hebben omdat we je niet persoonlijk hebben begeleid tot de adoptie van jouw nieuwe familielid.

Denk niet dat we dit doen uit des-interesse. Ook niet omdat we ons te goed voelen nét jouw vraag te beantwoorden. Maar we zijn zo vaak bezig met dieren concreet te helpen. Want er komt zoveel bij kijken, dat jouw vraag misschien wel eens onbewust op de achtergrond raakt omdat ze niet zo superdringend is. Denk dan zeker niet, dat we jouw vraag onbelangrijk vinden. INTEGENDEEL. We wouden dat we echt de tijd konden nemen, daarom deze blog.

Ikzelf heb deze vraag al zo vaak beantwoord. Goed proberen beantwoorden. En heb daarna spijt dat ik ze niet "beter beantwoorde". Daarom probeer ik het hier even te verwoorden zodat ik jullie dit blogje kan doorsturen nét voordat ik me weer schuldig ga voelen. Sorry dat het niet super-persoonlijk is, maar ik heb je deze link met evenveel liefde doorgestuurd om mezelf maar ook jou frustraties te besparen.

Wanneer je me aanspreekt op zoek naar een kitten, denk ik wel dat je bewust bent van de regels en wetgevingen binnen Belgie. Anders check je maar eens mijn facebookpagina of die van mede-dierenvrienden en vrijwilligers, dan kan je deze informatie wel ergens terugvinden "tot het je bijna irriteert". Je weet dan ook dat ik je zoiezo zal verwijzen naar instanties die met heel veel zorg en liefde kittens ter adoptie stellen die volledig in orde zijn.

Om het onszelf makkelijk te maken noteer ik hieronder een lijstje van opvangen waarmee wij samenwerken. En waar af en toe dus ook eens "echte Dendermondse kittens" ter adoptie staan. Maar buiten onze Dendermondse zwervertjes vinden jullie er ook fantastische kittens van andere plaatsen, of kan je misschien wel eens overwegen een fiere "reeds opgevoede" volwassen kat te adopteren.

Hieronder ons lijstje + de manier waarop jullie best de opvangen contacteren.

Hierbij ook een leuke tip: Gelieve de opvangen effectief te contacteren op de aanbevolen manier. Deze procedures die zij zelf verkiezen zijn er niet zomaar. Respecteer deze en probeer niet een binnenwegje te nemen. Binnenwegjes zijn héél leuk, maar ze verspillen vaak veel tijd voor de opvangen en brengen verwarring tijdens adopties. Vergeet niet dat bijna al deze opvangen draaien op vrijwilligers in hun vrije tijd. En tijd voor hen dus héél kostbaar is. Want hoe meer tijd er over schiet, hoe meer katten er kunnen geholpen worden! Volg dus mooi de aangegeven adoptieprocedures. Dit is ook voor jezelf het makkelijkste.

Wij wensen je veel succes in je zoektocht! En nogmaals sorry dat we niet persoonlijk mee kunnen gaan zoeken naar het gepaste nieuwe familielid! Maar wij weten zeker dat onderstaande opvangen je met plezier begeleiden.

Dierenopvangcentrum Zemst

Waar vind ik de dieren die ter adoptie staan? De dieren die ter adoptie staan bij Dierenopvangcentrum Zemst kan je terugvinden op de website EN de facebookpagina.

Hoe kan ik adopteren bij het Dierenopvangcentrum van Zemst?

Je vind de procedure voor adoptie uitgelegd op deze pagina van de website van de opvang zelf.

Dierenwereldkruis Sint-Amands

Waar vind ik de dieren die ter adoptie staan?

Bij het Dierenwereldkruis vind je de katten terug op facebook en op de website,

Hoe kan ik adopteren bij Sint-Amands?

Wanneer je wil adopteren of meer info wil kan je hen best telefonisch contacteren op het nr 052 25 66 60 of via dierenwereldkruis@skynet.be

HeartBeat

Waar vind ik de dieren die ter adoptie staan?

De poezen die ter adoptie staan kan je steeds terugvinden op de website of op de facebookpagina.

Hoe kan ik adopteren bij Heartbeat?

De mensen van Heartbeat hebben graag dat je de vragenlijst voor adoptie invult en hen bezorgt via de procedure uitgelegd op deze lijst.

Kattenopvang Waasland

Waar vind ik de dieren die ter adoptie staan?

Alles poezen die ter adoptie staan bij Kattenopvang Waasland vind je mooi terug op hun facebookpagina.

Hoe kan ik adopteren bij KOW?

Wanneer U een kitten of volwassen poes op de facebookpagina ziet die u misschien wel wil adopteren dan kan je contact opnemen via een PM op facebookpagina of via een mailtje naar volgend e-mailadres: kattenopvangwaasland@gmail.com

VZW MEOW

Waar vind ik de dieren die ter adoptie staan?

Facebookpagina - Album ter adoptie (Klik hier om dit album te zien)

Hoe kan ik adopteren bij MEOW?

De mensen van MEOW kan je telefonisch contacteren op de MEOW-foon: 0485 82 00 16

Zij doen dan een eerste telefonisch screening en spreken dan met jou af. Daarna kan je eventueel op bezoek. En dan contacteren ze om over te gaan tot een eventuele adoptie.

Doe alvast de groetjes aan Annick die de telefoon zal beantwoorden in naam van de Dendermondse Zwervertjes ;).

Poezenbos VZW

Waar vind ik de dieren die ter adoptie staan?

De poezen van poezenbos vind je terug op de facebookpagina en op hun eigen website.

Kittens ter adoptie vind je hier

Volwassen poezen ter adoptie vind je hier

Hoe kan ik adopteren bij Poezenbos?

De adoptieprocedure staat mooi uitgelegd op deze pagina.

Contact opnemen via mail of het adoptieformulier op voorgaande pagina.

Sniffing Snouts

Waar vind ik de dieren die ter adoptie staan?

De poezen die ter adoptie staan vind je op de kattenpagina van website

Hoe kan ik adopteren bij Sniffing Snouts?

Neem contact op via mail: sniffingsnoutsopvang@gmail.com.