De kids van mama Bea

Bijgewerkt op: 4 nov. 2020
Vorige week was voor de vrijwilligers nogal heftig. De kinderen van mama Bea die ontdekt werden tussen de zoldering moesten opgevlogd worden en mama Bea moest dagelijks voorzien worden van eten en drinken. Dankzij de camera van Tim en Veerle van Vzw Noah hadden we de eerste beelden van de klein mannen tussen de planken.
Per dag werd steeds duidelijker dat de klein mannen tussen de planken veel plezier hadden. Gemiauw, geschuifel... maar plots op woendag gaven ze geen kik meer. Ook mama was niet te horen. Maar mama Bea was zoiezo het “stille” type.

Het ongeruste team ging donderdag weer luisteren en de camera werd er weer bijgehaald. Geen Bea of kids te zien op de beelden. Iedereen ongerust. De volledige stockageruimte waarin ze opgesloten waren was muisstil. Bizar... dat de overmatig lawaaierige kittens plots niet meer te horen waren. Met de hele groep zijn wa dan voorzichtig beginnen zoeken en dubbel checken of er niets meer tussen de plafond zat.

Uiteindelijk vonden we mama Bea.. maar nog steeds geen kids. En geen lawaaitje in haar buurt. Heel bang zijn we dan samen alle spullen daar beetje per beetje voorzichtig beginnen verschuiven. En plots! Waren ze daar! 4 gezonde brokken! Muisstil op een onverwacht plaatsje, plak voor onze neus. De opluchting was groot.

Aangezien we van de eigenaars het pand leeg moesten hebben tegen volgende week hebben we besloten de diertjes mee te nemen en meteen de kooi op te stellen voor mama Bea. Zodat deze slimme meid EINDELIJK steriel kan gemaakt worden.

Sorry mama Bea... maar dit was de enige oplossing. De mensen van Poezenbos gaan je prachtige kinderen goed verzorgen! ❤️ Je kan deze lieverds adopteren via Poezenbos. Check onze “adopteer lokaal” pagina voor de Dendermondse Zwervertjes die ter adoptie staan.

Mama Bea werd ondertussen gevangen en is nu bij de dierenarts om steriel te maken. En wij kunnen ondertussen een glaasje drinken op onze eerste 100% steriele en geïnventariseerde kolonie binnen Dendermonde! Danku aan ons hechte team van losse vrijwilligers! We did it! 💪

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven