2 gezonde cuties! Maar hopelijk de laatste!

Bijgewerkt op: 28 feb. 2021

Een tijdje geleden even gevloek tijdens het steriel maken van één van de groepen. 1 van de poezen bleek van "dik" plots naar niet dik gegaan te zijn. We zagen de bui al hangen... We waren net zo goed bezig deze nieuwe groep (die deel uitmaakt van een grotere kolonie) steriel te maken. Gelukkig had Lotte, die dit stuk van de kolonie observeert dit gemerkt.

In het begin van onze "carriere" als kattenvangers hebben we eens een pasbevallen mamapoes bij de dierenarts binnengebracht zonder dat we ons bewust waren van het probleem. Bij het steriel maken werd dit ontdekt en zijn we met de hele groep in paniek gaan zoeken naar de kittens die achtergebleven waren. Godzijdank zijn we erin geslaagd de kittens te helpen voor het te laat was. Wanneer je dit ooit voorhad ben je extra alert.

We maakten dus voor deze groep de beslissing meteen de vangactie te staken tot we zeker waren dat eventuele kittens groot en sterk genoeg waren. En liefst ook niet te lang wachten, want dan namen we het risico dat mamapoes weer zwanger kan zijn. We vertelden het al in oudere blogberichten, het leven en de beslissingen op straat zijn niet eenvoudig. Het is altijd een beetje afwegen wat nu het beste zou zijn. Maar ideale oplossingen bestaan er niet.

Zo gezegd, zo gedaan gingen we na deze ontdekkingen verder vangen in andere kolonies. En ondertussen hield ons Lotte alles mooi in het oog.

Vorige week kregen we van haar plots de melding dat ze kittens had gezien. We besloten te checken of er zeker opvang was, en daarna zouden we hen vangen. Maar dit was zonder onze overijverige vrijwilligsters Nicky & Lotte gerekend. Terwijl ik stond te werken las ik ergens tussendoor een berichtje over kittens of een transportbak. Niet bewust zag ik plots de wagen van Nicky stoppen. Een raar tootje in mijn richting. Dit is niet pluis... wanneer je de meiden wat kent, kan je alles verwachten. Toen ik ook Lotte zag uitstappen met een gezichtje van "hoe gaat ze nu reageren" en ik een transportbak tevoorschijn zag komen wist ik natuurlijk wel hoe laat het was. Een beetje neen neen neen geroep en bijhorend gevloek (met een knipoog) in hun richting kon hen niet buiten houden. Plots sta je daar de eerste zorgen te bieden aan twee knapperds. En ben je niet meer van plan je vrijwilligers te martelen. (alhoewel ik misschien wel nog leuke straffen genoeg ken ;) ).

Even de algemene gezondheid nazien, checken of ze al goed zelfstandig eten, de nodig vlooienspray (want daar blijft geen enkele zwerver van gespaard blijkbaar) en op zoek naar een opvang!

Deze keer mochten de knapperds naar een gastgezin van Sniffing Snouts. De eerste uren waren zenog bang, maar dit ging steeds beter. Deze lieverds komen dan ook achteraf ter adoptie via Sniffing Snouts vzw.

We zijn ook heel dankbaar dat Lotte & Nicky zo snel hebben opgetreden om ze van de straat te halen. Ook al zit ik graag eens op jullie kap meiden.... weet dat zowel ik als alle poezenbeesten jullie heel dankbaar zijn. Jullie hebben dat heel goed aangepakt! (Blijkbaar hadden deze 2 kastaars al een noodplan voorzien voor als we geen opvang vonden. Of dat nu voor de poesjes was of om mij niet door het lint te zien gaan, daar zijn we nog niet volledig over uit)

Update: Na enige tijd bij het gastgezin zie je ze ontpoppen tot echte sociale schatjes. We kregen intussen ook deze fantastische foto's binnen van het gastgezin.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven